Action "Write to log" (Generic Event).

Comments

9 comments

  • Official comment
    Avatar
    Norman Graafsma

    Hi Andrej,

    You need to specify the cameraID so the system knows which camera it should assign to the log. 

    You can do this with the &metadata={"cameraRefs":["<cameraId>"]} parameter.

    The URL could look like this:

    http://127.0.0.1:7001/api/createEvent?timestamp=2016-09-16T16:02:41Z&caption=CreditCardUsed&metadata={"cameraRefs":["3A4AD4EA-9269-4B1F-A7AA-2CEC537D0248","3A4AD4EA-9269-4B1F-A7AA-2CEC537D0240"]}
    

    You can find the cameraId in the 'Camera Settings' menu, tab 'Advanced'.  

    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Andrej Shirinkin

    Hi!

    But, of course, I read documentation, and I specify cameraID. Here is my URL:

    http://localhost:7001/api/createEvent?caption=disconnect&metadata={"cameraRefs":["4ddc3348-f306-922f-099f-61155af0eafc"]}

    I even set logLevel to "DEBUG", but in vain.

    I've said already - when I choose "Show notification" - everything is Ok.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Norman Graafsma

    Hi Andrej,

    The log level is unrelated to the event. It should work, independent of the level of the log.  

    If you paste the URL in your browser, does it work than? 

    If you like I'm more than happy to create a ticket of this request and we can investigate the issue via Teamviewer if you like? 
    Just let me know. 

     

     

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Andrej Shirinkin

    Hi Norman!

    I think I misunderstood. When I send event (via browser or script), it is logged in "Event Log" (with empty "Source").

    But nothing appears in the log-file (by default .../networkoptix/mediaserver/var/log/log_file.log). More precisely - a message "WARNING : Bad request: No 'cameraId' params specified" appears.

    I meant exactly that.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Norman Graafsma

    Hi Andrej,

    Please check for typos in your URL. 

    Also, check the video I just created to show how it is done. 

    https://youtu.be/xxER2-hUyEo 

    As offered before; I'm more than happy to turn this issue into a ticket and work with you via TeamViewer to get this resolved. 

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Andrej Shirinkin

    Hi Norman!

    Could you show me part of your log-file (with event information)?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Norman Graafsma

    Hi Andrej,

    Sure, you can find the Event Log via this LINK
    I have filtered the Event Log on 'Generic Event' and 'Write to Log'. 

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Andrej Shirinkin

    Hi Horman!

    Thanks for link.

    I’ll ask differently: How can I distinguish between different events (different Caption or cameraID) by the log?

    Is this information stored somewhere?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Norman Graafsma

    Hi Andrej,

    In the event log, only the events are stored, it does not store the captions or cameraId.

    What you could do is set up another rule for the event 'Generic Event' with the caption 'disconnect' and 'Bookmark' as the action. In this way, you can distinguish the various events with the corresponding footage. 

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.